Často se mě ptáte, proč používám právě tento kuchyňský robot?

Jsem máma, která denně vaří a peče pro sebe a svoje tři chlapy a to bezlepkově. Příprava bezlepkového pečiva je téměř denní záležitostí, kromě toho dělám bezlepkové kurzy pečení a vaření. Během jednoho kurzu připravíme čtyři až šest druhů bezlepkových dobrot, které bychom z časového hlediska bez kvalitního pomocníka nezvládli. Takže ano, robot mi denně pomáhá připravovat jídla a šetří mi tak čas pro děti a čas na vaše otázky, které mi denně pokládáte. Cestuje se mnou nejen na dovolených, ale především na kurzy, kde opět šetří čas zúčastněných a dovoluje mi během jednoho kurzu ukázat a připravit více dobrot, takže v závěru šetří peníze těm co jsou na kurzu. Proto byl výběr takového pomocníka zásadní. Co rozhodovalo při jeho výběru?

  • – kvalita robotu
  • – jednoduchost ovládání
  • – kompatibilita
  • – rozsáhlé příslušenství
  • – multifunkčnost
  • – výkon

Kenwood cooking chef vaří a míchá zároveň, nastavit teplotu si můžeme od 20C – 180C s přesností na 1C. Navíc má 24 přednastavených programů, které denně využívám. Nic složitého, díky LCD displeji v češtině a jedním kolečkem jeho manipulaci zvládne každý. Například program na kynutá těsta se postará o dokonlé prohnětení, u kynutí udržuje 30C a zajistí i konečné promíchání. Automaticky nastaví teplotu, interval míchání, čas i výkon.

Díky neustálému hlídání si teploty a míchání se mi nic nepřipálí a nemusím u toho stát.

Zaujala mě velká mísa s objemem 6,7L, která se zvládne postarat i o čtyři bochánky chleba, které mohu jednorázově připravit. Ale zároveň je schopen vyšlehat i jen dva bílky, což je super. Mísa je z nerezu, žádný plast.

V příslušenství je pět metel na různé použití. Při přípravě pokrmů využijete všechny. Např. spirálový hnětací hák, dokonale zpracuje kynutá těsta a díky 1500W výkonu si s těstem hravě poradí.

Šlehací balónová metla je výborná na výrobu pevného sněhu, nebo šlehačky.

Flexi metlu využívám na výrobu odpalovaného těsta, krémů a mnoho dalšího. Tuto metlu využijeme hlavně na jemné míchání.

K-metla je hodně univerzální, připraví mi těsto na nudle a těstoviny, krémy, veškerá vánoční těsta, bábovková. Díky této metle těsta už na vále nezpracovávám, vše dělá za mne robot.

Mezi příslušenství patří i napařovací košík, ve kterém připravím kynutý knedlík nad párou, zeleninu, apod.

Zaujal mě skleněný mixér, který má objem 1,6L a můžeme v něm mixovat vařicí pokrmy, já osobně v něm mixuji různé omáčky a polévky, ale také koktejly, …

Dalším příslušenstvím je food processor, je to nádoba z odolného plastu tritan, jedná se o netříštivý materiál, který je zároveň BPA free. Má nerezové sekací nože a šest precizních strouhacích disků, využívám je na strouhání zeleniny, ovoce, sýrů,…

Tento robot mě zaujal také proto, že je kompatibilní, má tři výstupy rychlosti pro připojení více než 20 příslušenství, například mlýnek na obilí, nebo mlýnek na maso, nástavec na výrobu těstovin a mnoho dalšího.

Doufám, že jsem vám tímto článkem alespoň trochu ulehčila výběr vašeho pomocníka v kuchyni. Je mi jasné, že naše mámy a babičky vše připravovaly ručně a šlo to, i já donedávna tak chystala jídla a pečiva. Nároky na naše osoby jsou vlivem okolí vyšší a bohužel čas máme jen jeden a je na nás jak ho využijeme a ušetříme.

 

https://www.kenwoodworld.com/cs-cz